Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@14:25:52 GMT

مجموعه‌ای از جاذبه‌های گردشگری در روستای هجیج

تاریخ انتشار: ۱۶ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۵۵۳۸۹۳

مجموعه‌ای از جاذبه‌های گردشگری در روستای هجیج

هجیج روستایی کوچک در دل کوه های اورامانات شهرستان پاوه است که مجموعه ای از جاذبه های گردشگری تاریخی، طبیعی، مذهبی، آبی و صنایع دستی را در خود جای داده است.

به گزارش ایسنا، روستای پلکانی هجیج در فاصله 25 کیلومتری از شهر پاوه از جمله روستاهای گردشگرپذیر استان کرمانشاه است که هر ساله در فصل تابستان به واسطه آب و هوای معتدل و جاذبه های دیدنی منحصر بفردش گردشگران داخلی و خارجی بسیاری را به سوی خود جذب می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای رسیدن به روستای 1200 ساله هجیج که در میان دره ای سبز قرار گرفته باید از جاده ای پرپیچ و خم و از میان صخره های سنگی و چندین تونل گذشت.

در این روستای گردشگری، بقعه امامزاده سید عبیدالله معروف به کوسه هجیج که دارای احترام خاصی در میان مردم منطقه است، مسجد جامع روستای هجیج که نمونه کامل معماری ایرانی را می توان در آن دید و چله خانه و خانقاه روستا با بنای دیرین و ستون های چوبی  ازجمله جاذبه های دیدنی هستند که همواره مورد توجه گردشگران علاقمند به بناهای قدیمی قرار می گیرند.

در مرکز روستا و در جایی که پائین تر از سطح روستا واقع شده، حوض پیر یا همان حوض قدیمی با دیوارهایی از سنگ های ریز و درشت و تخته سنگی مسطح در سقف قرار دارد که قبل از لوله کشی آب محلی برای وضو و استفاده روزانه مردم این روستا بوده است.

کمی آنسوتر از خانه های روستا جاذبه ای منحصربفرد به نام چشمه "بل" است، چشمه ای که از دل کوه با قدرت می جوشد و در رودخانه سیروان جاری می شود. رودخانه سیروان که در همسایگی هجیج قرار گرفته از رودخانه های پرآب منطقه هورامان است که سد داریان را بر میانه این رودخانه بسته اند. برکت این رودخانه رونق دامداری و باغداری را در هجیج به دنبال داشته و تنوع محصولات دامی و باغی را در این روستا رقم زده است.

مردمان هجیج در عصر زرق و برق ها هویت و زبان اصیل خود را حفظ کرده اند، لباس محلی می پوشند و قدم میهمانان و گردشگران را بر دیدگان خود می نهند.

بازارچه دائمی صنایع دستی در هجیج ساخته می شود

هادی شریفی رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان پاوه در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، با بیان اینکه روستای هجیج یکی از روستای های دارای پتانسیل های بالای گردشگری است که در پایگاه منظر فرهنگی اورامانات به آن توجه ویژه ای می شود، اظهار کرد: علاوه بر جاذبه های تاریخی و طبیعی زیبای این روستا، از دیگر جاذبه های گردشگری هجیج می توان به صنایع دستی آن اشاره کرد.

وی ادامه داد: مردان و زنان این روستا گیوه(کلاش) هایی مرغوب با ظرافت و دقت تولید و گردشگران به عنوان سوغات از آنها خریداری می کنند.

رئیس میراث فرهنگی شهرستان پاوه با اشاره به کمرنگ شدن برخی رشته های بومی صنایع دستی در روستای هجیج طی سالهای گذشته، تصریح کرد: جولایی، چوخورانه و مَرس بافی از جمله رشته های درحال منسوخ شدن در این روستا بودند که از سال گذشته با بهره گیری از تجربیات استادکاران قدیمی این رشته ها و آموزش جوانان روستا توانستیم این رشته ها را در روستای هجیج احیاء کنیم.

وی از راه اندازی بازارچه دائمی صنایع دستی در روستای هجیج هم خبر داد و افزود: عملیات عمرانی ساخت این بازارچه بزودی آغاز خواهد شد.

شریفی عنوان کرد: همچنین عملیات نورپردازی روستا را بزودی اجرا خواهیم کرد.

وی در پایان با اشاره به حضور گسترده گردشگران در این روستا طی روزهای تعطیل سال، خاطرنشان کرد: مردم هجیج آماده پذیرایی از میهمانان تابستانی هستند.

سایت قایقرانی روستای هجیج راه اندازی شد

محمد شبرنگ دهیار روستای هجیج هم در گفت و گو با خبرنگار ایسنا با اشاره به وجود جاذبه های گردشگری متنوع در این روستا، اظهارکرد: هرساله در ایام نوروز و با شروع فصل تابستان شاهد افزایش چند برابری حجم بازدید گردشگران از روستای گردشگری هجیج هستیم.

وی با بیان اینکه نوروز 97 بیش از 100 هزار گردشگر از این روستا بازدید کردند، گفت: از ابتدای امسال نیز تعداد گردشگران بازدید کننده از روستای هجیج نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد قابل توجهی داشته، بطوری که گاها در ورودی این روستا شاهد ترافیک سنگین خودروها بوده ایم.

شبرنگ یکی از دلایل افزایش تعداد گردشگران روستای هجیج را افزایش اقامتگاه های بوم گردی در این روستا عنوان کرد و افزود: درحال حاضر بین 20 تا 50 مسافرکاشانه و اقامتگاه بوم گردی با ظرفیت پذیرش 200 نفر در شب در این روستا فعال است.

وی تاکید کرد: وجود این تعداد خانه کاشانه و اقامتگاه بوم گردی باعث اشتعال 50 نفر در روستا شده است.

دهیار روستای هجیج از میهمانوازی مردم روستای هجیج گفت و افزود: گاها در برخی از تعطیلات که ظرفیت خانه کاشانه ها و اقامتگاه بوم گردی روستا کاملا پُر می شود، مردم روستا خانه های خود را در اختیار گردشگران قرار می دهند تا شب را در منزل آنان میهمان باشند.

وی همچنین از راه اندازی سایت قایقرانی روستای هجیج خبرداد و گفت: گردشگرانی که به روستای هجیج سفر می کنند از این پس می توانند بر روی سد داریان قایقرانی کنند.

شبرنگ با بیان اینکه در این سایت 15 قایق را مستقر کرده ایم، عنوان کرد: این جاذبه گردشگری جدید در روستای هجیج قطعا به افزایش تعداد گردشگران روستا کمک خواهد کرد.

وی از تلاش برای افزایش تعداد واحدهای پذیرایی این روستا خبر داد و افزود: در حال حاضر دو واحد پذیرایی داریم که جوابگوی حجم گردشگران نیست و در پی افزایش تعداد آنها هستیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام كرمانشاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۵۵۳۸۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهجوریت تفتان در سایه بی مهری مسوولان

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: گردشگری تفتان برای رونق و فعالیت خود به ایجاد زیرساخت‌ها، حداقل روکش آسفالت جاده گردشگری با عمر ۴۵ ساله و نیز ایجاد مجتمع‌های خدماتی و رفاهی، بازارچه فروش محصولات صنایع دستی، کشاورزی، باغی، گیاهان دارویی و نیز ایجاد مغازه‌های متعدد و پرشمار در مسیر تا مقصد اردوگاه دره گل و یا دریاچه سردریا نیاز دارد.

در دامن جنوبی تفتان رودخانه مهران آبشارهای زیبا و خروشان و زلال آب جاری است و نشان از ذوب شدن برف زمستانی دارد.

گل‌های وحشی همه از خواب زمستانی بیدار شده و با دسته گل‌های رنگارنگ به استقبال بهار آمده‌اند.

حیات وحش در چنین بهاری پر گل، امیدوار به آینده در حال زادآوری و تولید مثل و ساختن لانه هستند.

کبک و بلبل و تیهو و همه پرندگان در حال آواز خواندن بوده و به این جشن زیبای بهاری حال و هوایی خاص بخشیده‌اند.

باغ‌های زیبای زردآلو، بادام، گیلاس، آلبالو، انار و… همه به گل نشسته و زیباترین نقاشی طبیعی را در دامن تفتان به نمایش گذاشته‌اند و تابستانی با میوه خوشرنگ و خوشمزه را نوید می‌دهند.

کوه تفتان ظرفیت بسیار مهمی برای گردشگران، علاقمندان به طبیعت و کوهنوردی است

امام جمعه خاش با اشاره به اینکه تفتان ظرفیت بسیار مهمی برای گردشگران، علاقمندان به طبیعت و کوهنوردی بوده و برای تفریح و سرگرمی خانواده‌های ایرانی سرشار از پتانسیل است، گفت: از مسؤولان انتظار می‌رود برای رفع مشکلات راه‌ها، زیرساخت‌های گردشگری، پذیرایی، خدمات دهی، اسکان و طبیعت گردی و فراهم کردن امکانات اقدام عاجل صورت دهند.

حجت‌الاسلام غلامرضا دهقان در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، افزود: در اردوگاه دره گل تفتان بایستی تمام امکانات مهیا شود، تا گردشگران پس از طی مسافت‌های طولانی از مبدأ شهرستان خود تا مقصد تفتان و پس از صعود به قله و ارتفاعات تفتان بتوانند بدون دغدغه به استراحت بپردازند.

مسؤول اردوگاه دره گل تفتان نیز در این خصوص گفت: در این مکان امکانات لازم وجود دارد، اما در مواقع بارشی و وقوع طوفان و مخاطرات طبیعی ممکن است برق قطع شود و یا در تأمین گاز مشکلاتی داشته باشیم، اما در اکثر ایام و فصول سال خدمات مطلوبی به مردم و مسافران و گردشگران ارائه می‌شود.

خان محمد کردی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: راه گردشگری تفتان، تمندان، سردریا، کوشه و جم چین نیاز به بهسازی و آسفالت دارد و در مواقع بارشی مشکلات زیادی برای گردشگران و مردم محلی پدید می‌آید.

کد خبر 6090631

دیگر خبرها

  • یک روز ناب در دل طبیعت بکر در چند کیلومتری تهران
  • ۱۶ روستای هدف گردشگری در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد
  • نخستین مسجد اسلام گسترش می‌یابد
  • مهجوریت تفتان در سایه بی مهری مسوولان
  • نمایی از دریاچه طبیعی کیو خرم آباد + تصاویر
  • هم‌قسم شدن مدیران مناطق آزاد برای جذب گردشگران غرب آسیا
  • دردسرهای نخستین شهر جهان که ورود به آن پولی شد!
  • (تصاویر) ترسناک‌ترین جاذبه‌های گردشگری جهان؛ از قلعه اجنه تا جنگل خودکشی!
  • ظرفیت های گردشگری روستای «طولاب» ایلام در انتظار سرمایه گذاری
  • سفر به روستای گردشگری توآباد از لنز دوربین شهروند خبرنگار