Web Analytics Made Easy - Statcounter

ماموستا رمضانی، گفت: مقبره مبارک امامزاده عبیدالله (ع) قبله آمال، آرزوها و زیارتگاه مسلمانان عاشق از سراسر ایران و مخصوصا سنندج ، کرمانشاه و سایر مناطق کردنشین غرب ایران است.

 به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در کرمانشاه، امامزاده سیدعبید الله (علیه السلام)  فرزند امام موسی کاظم (علیه السلام) تاریخ ولادت ۱۷۲/۰۱/۰۱ و تاریخ ‏وفات ۲۰۰/۰۱/۰۱  ودر دوره حکومتی صفویه (از سال ۹۰۷ ه.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ق تا۱۱۴۷ ه.ق) بوده است که به مرگ طبیعی دار ‏فانی را وداع گفته اند.

 

وجه تسمیه هجیج شاید به معنای این که مردم آن زیاد به حج می رفته اند و یا این که خود سید عبید الله زیاد به حج رفته است و معروف است که وی با امکانات آن زمان ۱۸ ‏مرتبه به حج رفته و خانه خدا را زیارت کرده است و از این رو برخی هجیج را با ح حطی نوشته اند و هجیج با ه همدان نیز به معنای منطقه جنگلی و مشجر ‏آمده است .‏

 

پیشنمازان روستای هجیج درباره نام و نسب امامزاده کوسه به نقل از کتاب بحر الانساب چنین می گویند: «نامش عبید الله ‏است. فرزند امام موسی کاظم (علیه السلام) برادر امام هشتم حضرت علی بن موسی الرضا (علیهما السلام) می باشد که پس از ‏شهادت پدر بزرگوارش در زمان هارون الرشید (۱۹۳-۱۷۰) هجری قمری با یکی از برادرانش به نام حضرت سید اسماعیل ‏محدث از ۵ سالگی به این منطقه پناه آورده که بعدها برادرش به اسپریس رفته که اینک یکی از روستا های اطراف ‏پاوه است و در آنجا مدفون است و خودش در همین روستای هجیج ماندگار شد و اندک اندک یارانی به دور او جمع شدند ‏

امامزاده را می گویند کوسه بود و از پریشانی اوضاعش میل تأهل نداشت. ‏

 

مردم منطقه به امامزاده سلطان عبید الله و سید عبید الله نیز می گویند و کشف و کرامات و خوارق عاداتی برای او نقل می کنند‏‏. ‏

ماموستا ملا هادی رمضانی رئیس اوقاف و امورخیریه پاوه در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبیستان در کرمانشاه گفت: این امامزاده در روستای هجیج ‏ و در  ۳۴ کیلو متری شمال غربی شهر پاوه و ۱۳۶ کیلو متری مرکز استان کرمانشاه  در دامان ‏کوه های هفت کشان و در جنوب غربی کردستان ایران در روستای هجیج که منطقه ای صعب العبور و در کنار رودخانه سیروان و ‏بر فراز کوه هایی که سد بزرگ داریان را احاطه کرده است، واقع شده است.

 

وی خاطر نشان کرد: در سال های اخیر بقعه ی این امامزاده به صورت چهار طاقی آجری با گنبدی فیروزه ای توسط اداره ی اوقاف تجدید بنا شده و ‏در گذشته بقعه دارای بنای سنگی بود.‏

رئیس اوقاف و امورخیریه پاوه افزود: دو سنگ مرمرین که بر آن قبر آخوند ملا محمد مدرس و شیخ عبد الغفار است در این امامزاده وجود دارد و دارای کتبیه هایی است. ‏در حیات امام زاده نیز گورستان کوچکی است که در آن، چند قبر کهنه و یک قوچ سنگی سالم دیده می شود.

 

‏ ‏وی تصریح کرد: کوسه هجیج یکی از امامزادگانی است که مورد توجه اهل تسنن و تشیع است و با توجه به قرارگیری مقبره وی در منطقه گردشگرپذیر، بیش از دیگر امامزادگان شناخته شده است و درایام مختلف سال تعداد زیادی از مشتاقان این امامزاده از شهرها و روستاهای هورامان به شوق زیارت کوسه هجیج طی طریق کرده و به این زیارت گاه مشرف می شوند.

ماموستا رمضانی در پایان گفت: امسال با توجه به شیوع ویروس کرونا محدودیت های خاصی برای زیارت اعمال شده  وتمامی پروتکل های بهداشتی رعایت شده است.
 

پایان پیام/712

منبع: شبستان

کلیدواژه: اهل تسنن و شیعه نوادگان امام موسی کاظم ع پاوه زیارتگاه عاشقان روستای هجیج عبید الله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۱۹۷۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کرمانشاه هاب منطقه‌ای مدیریت بحران غرب کشور شد

ایسنا/کرمانشاه کرمانشاه با توجه به زیرساخت‌ها و ظرفیت‌های خوبش، به عنوان هاب منطقه‌ای مدیریت بحران غرب کشور انتخاب شد.

بابک محمودی رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر کشور، امروز(هشتم اردیبهشت) در نشست ستاد مدیریت بحران استان کرمانشاه، با اشاره به افزایش حوادث کوهستان در کشور، اظهار کرد: افزایش حوادث کوهستان ناشی از  گسترش روی آوردن مردم به طبیعت و کوهنوردی است که باید خود را برای امدادرسانی در این حوادث آماده کرده و از طرفی مردم را نیز از نقاط حادثه‌خیز آگاه کنیم. 

وی افزود: سازماندهی خوبی در کشور برای مقابله با حوادث کوهستان آغاز شده و از هیات‌های کوهنوردی در استان‌ها نیز انتظار می‌رود که مسیرهای پرتردد و ایمن کوهنوردی را در نقاط مختلف استانها شناسایی، علامت‌گذاری و به مردم معرفی کنند تا آمار تلفات در این بخش کاهش پیدا کند. 

رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر کشور تصریح کرد: گاها در برخی از استانها در مسیرهای کوهنوردی پرتردد، راهنما مستقر کرده‌اند که این موضوع آمار تلفات حوادث کوهستان آنها را کاهش داده است. 

وی با بیان اینکه با ایجاد یک فضای ایمن در کوهستان می‌توان مردم را بیشتر به سمت کوهنوردی ترغیب کرد، گفت: در استانی مانند کرمانشاه، کوه بیستون واقع شده که چهارمین توده سنگی بزرگ دنیاست و می‌تواند یک دانشگاه صخره‌نوردی برای علاقمندان به این رشته باشد و اگر تبلیغات مناسبی روی آن صورت گیرد، می‌تواند به عنوان یک جاذبه گردشگری، سنگنوردان زیادی را از سراسر دنیا به سمت خود جذب کند و به تبع ایجاد اشتغال و درآمدزایی برای مردم محلی فراهم کند. 

محمودی در ادامه با اشاره به ظرفیت‌ها و زیرساخت‌های خوب کرمانشاه برای امداد و نجات حوادث در غرب کشور، افزود: براین اساس در نشست امروز مصوب می‌شود که کرمانشاه به عنوان مرکزیت پشتیبانی و هاب منطقه‌ای مدیریت بحران غرب کشور انتخاب شود تا در مواقع بحران، استان‌های همجوار خود را پشتیبانی کند.  

وی تصریح کرد: در این راستا در بحث تجهیزات و پایگاه هوایی کمک‌هایی را به این استان خواهیم داشت و از بالگردهایی که قرار است امسال خریداری شود، یک بالگرد دیگر را به کرمانشاه اختصاص خواهیم داد تا در زمان آتش‌سوزی جنگل‌ها و مراتع، استان‌های غرب کشور را پشتیبانی کند. 

رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر کشور متذکر شد: اگر زیرساخت‌های لازم در استان تامین شود و یک  آشیانه دیگر در فرودگاه کرمانشاه احداث شود، می‌توانیم سه تا چهار بالگرد دائمی را در این استان مستقر کنیم تا پشتیبانی لازم را در زمان وقوع آتش‌سوزی در حداقل زمان ممکن برای کرمانشاه و استان‌های همجوار انجام دهد. 

وی به  قرار گرفتن کرمانشاه در مسیر تردد زوار اربعین هم اشاره کرد و گفت: سال گذشته در بحث امداد و نجات در مسیر تردد زوار اربعین، کرمانشاه از استان‌های موفق بود. امسال نیز اگر میزان استقبال از مرز خسروی بالاتر برود، تجهیزات دیگری را در اختیار استان قرار می‌دهیم. 

محمودی در ادامه با بیان اینکه کرمانشاه می‌تواند پایگاه‌های جدید امداد و نجات داشته باشد، افزود: در این زمینه باید خود استان و خیرین حمایت‌های لازم را داشته باشند. 

به گفته وی، در بحث تجهیزات تخصصی مورد نیاز سیلاب نیز امسال کمک‌هایی به این استان صورت خواهد گرفت. 

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • مقبره مسلم ابن عقیل و مختار ثقفی در مسجد کوفه
  • ۴۰۰ حلقه چاه غیرمجاز در کرمانشاه پر شد
  • ۱۳۵ چاه غیرمجاز در کرمانشاه مسدود شد
  • لایروبی ۳۰ کیلومتر از رودخانه‌های کرمانشاه
  • واریز ۵۲۷ میلیارد تومان به خزانه دولت از محل فروش سوخت در مرز کرمانشاه
  • کرمانشاه هاب منطقه‌ای مدیریت بحران غرب کشور شد
  • آرزوهای شیرین برای محله‌ای در دروازه تاریخ / «دروازه ری» در انتظار لباس نو
  • پشت پرده «شیعه» شدن ژوزه مورایس؛ ازدواج با شیدا مقصودلو؟
  • ژوزه مورایس اسلام آورد و شیعه شد
  • سرمربی پرتغالی سپاهان شیعه شد